С развитието на технологиите и социалните мрежи, видео съдържанието се превърна в мощен инструмент, който много бизнеси вече използват. Статистиката показва, че все повече потребители предпочитат да гледат видеоклипове онлайн, отколкото телевизия. Ако Вие все още не сте убедени в ползите от видео маркетинга, в следващите редове сме обобщили 5 убедителни причини защо видео съдържанието трябва да бъде важна част от цялостната маркетингова стратегия на Вашия бизнес. Вижте кои са те:

Увеличава продажбите

За всеки бизнес, продажбите са от ключово значение. Добрата новина е, че видеото може да Ви помогне да ги увеличите. Ако добавите кратък клип на продажбената си страница, в който обяснявате повече за продукта – как работи, неговите характеристики, какви са ползите – много по-лесно ще убедите потенциалните клиенти да го купят. В свят, който е препълнен с информация, видео форматът има предимството да задържа потребителското внимание за по-дълго време. Това Ви позволява да предадете повече информация и да убедите потребителя да направи покупка.

 

Добавя персоналност към вашия бранд

Всички сме чували фразата: “Една снимка казва повече от хиляди думи”. Тогава представете си само какво може да постигне едно видео. То Ви позволява да засилите емоционалната връзка между потребителите и Вашия бранд. Един от най-успешните начини да рекламирате продукта си е като създадете история. Покажете емоции и ситуации, които ще ангажират потребителите и ще ги накарат да се припознаят във Вашия идеи и ценности. Това ще създаде човешки облик на бранда Ви и ще изгради доверие с вашите клиенти.

 

Помага да обясните сложни концепции

Още една голяма полза на видео съдържанието е, че с него лесно може да обясните по-сложни концепции. Например, ако продуктите или услугите, които предлагате са комплексни или непознати на пазара, ще изискват подробно описание, което не всички потребители ще имат търпението да прочетат. Тук на помощ идва видео форматът. Колкото повече сетива са включени в процеса на получаване на информация, толкова по-ефективен е той.

 

По-добро класиране на сайта Ви

Видеата са важни и за SEO оптимизацията на Вашия сайт. Както вече споменахме, те задържат вниманието на потребителите за по-дълго, което води до увеличаване на времето, което те прекарват на уеб сайта Ви. Това е сигнал за Google, че те намират Вашия сайт за интересен и полезен и съответно той ще го позиционира на по-предна позиция в резултатите от търсенето.

 

Ангажира дори най-мързеливите потребители

Вероятно повече от Вас са били в ситуация, в която прекарват часове наред избирайки точните думи, с които да представите своя продукт, а накрая те остават непрочетени. Голяма част от потребителите онлайн търсят възможно най-бързото, лесното и удобно решение. Видеото Ви позволява да покажете продукта в действие и по-достъпно да предадете нужната информация, така че посланието Ви да стигне дори до най-големите мързеливци.

Ако искате да продавате успешно и да научите повече за актуалните тенденции  в дигиталния маркетинг и  електронната търговия, посетете Digital4Plovdiv 2019 – 30 ноември – 1 декември. Четвъртото издание на събитието ще събере над 50 водещи специалисти с доказан опит. Те  ще представят реални казуси и ще Ви дадат полезни съвети за развитието на Вашия бизнес.

За всички наши приятели имаме и специална допълнителна отстъпка от 25% от цената. Ползвайте промокод при регистрация: SEOMAX25D4P (промокодът важи още 3 дни).

Повече информация за лекторите, програмата и билетите ще откриете на: https://digital4sofia.com/.